Osa M-52 65'

Pochwalcie się Waszymi Osami

Osa M-52 65'

Postprzez stefan » wtorek, 6 października 2009, 20:44

Witam. Po kilku słowach przywitania, czas na napisanie kilku słów o moim świeżym nabytku. Osy szukałem od jakiegoś czasu, później dałem sobie spokój, bo skupiłem sie na odrestaurowaniu Fiata 125p. Fiat już doprowadzony do należytego stanu (dla zainteresowanych tu jest jego zdjęcie Obrazek ). Ale do rzeczy. Info o mojej Osie wpadło mi wręce przypadkiem. Trzeba było trochę podzwonić, popytać. W końcu umówiłem się na oględziny. 2 dni negocjacji ceny. W końcu uległem :D Wczoraj wraz z kolegą i jego Ojcem załadowaliśmy Osę na busa i wio. Przewieziona do garażu, zajęła miejsce obok koleżanki: Cezet 175 87' i Komara 3 z 73'. Póki co nakryta prześcieradłem stoi i czeka na rozbiórkę. Jesienno-zimowe wieczory długie więc będzie co robić. Trzeba ją rozebrać w mak i przygotować wsio jak należy. Licze, że za rok będzie już wyglądała tak jak bym tego sobie życzył. Teraz będą poszukiwania części... Oto zdjęcie zrobione na szybko zaraz po zakupie. Obrazek
Model M-52, rocznik 65', przebieg - hmm któż to wie, raczej spory, los nie obchodził się z nią delikatnie, miała conajmniej 3 właścicieli przede mną, ostatni raz jeździła 3 lata temu, ostatni przegląd 91', kolor - oryginalnie nie była biała. Dowiem się w trakcie remontu jakie ma kolory pod spodem (nie wiem ile razy była malowana). Kompletna, ogólny stan niezły. Wg mnie dobra baza na odrestaurowanie. To tyle :)
stefan

Re: Osa M-52 65'

Postprzez mucha68 » środa, 7 października 2009, 19:45

Faktycznie niezła baza do remontu.Z tego co zauważyłem na pierwszy rzut oka ,faktycznie w miarę kompletna,tylko klamki nie oryginalne.Życzę przyjemnej pracy,bo pracy trzeba w nią trochę włożyć. :D
mucha na osie

OSA M52-1965r.
VW T3 CARAVELLE-1981r.
ZAPOROŻEC ZAZ 968A-1976r.
mucha68

Postprzez Osiara » czwartek, 8 października 2009, 07:46

Gratulujemy nabytków zarówno jeden jak i drugi godne uwagi.
Mój brat ma takiego fiata i koledzy mówią że jeździ "Kredensem".
Co do Oski to życzę wytrwałości i powodzenia przy remoncie.
Pozdrawiam
Osiara

Postprzez stefan » piątek, 9 października 2009, 09:03

Heh myślę, że zapału mi nie zabraknie. Fiata udało się doprowadzić do należytego stanu, to i z Osą powinno się udać. Może się to nieco przeciągnąć, ponieważ obecnie trwają prace przy kolejnym Fiacie. W kolejce czekają też kolejne sprzęty, tak więc trzeba się sprężać. Ale oczywiście finanse są czynnikiem spowalniającym tego typu prace, bo chęci i czas jest :)
stefan

Powrót do Wasze Osy