Osa i nie tylko w filmiku poklatkowym

Pochwalcie się Waszymi Osami

Osa i nie tylko w filmiku poklatkowym

Postprzez 827628 » czwartek, 25 maja 2017, 21:41

Jakiś czas temu chciałem kupić części do osy i specjalnie dla tego założyłem konto na forum. Po prostu kupiłem Osę a nie mogłem zdobyć niektórych elementów. Za to że zapytałem się w prost o części spotkała mnie krytyka na forum. Nie kupiłem Osy na handel, wszystkie motocykle które posiadam nie są na sprzedaż. Ogólnie to trochę sam sobie byłem winnym bo powinienem się najpierw przedstawić. Jak by nie było to chciałbym wam pokazać mój filmik z pracy w garażu przez chyba 5-6 godzin w kamerze poklatkowej. Na początku filmiku jest moja osa. Wymieniam w niej linki od gazu i ssania bo były za krótkie i się zagięły.

https://www.youtube.com/watch?v=BcqWPCBJvUI
827628

Re: Osa i nie tylko w filmiku poklatkowym

Postprzez Halcik » czwartek, 25 maja 2017, 22:22

No właśnie, Ty tu sobie elegancko grzebiesz przy osie, a tu ludzie przyprowadzają Ci inne motory i odrywają od pracy.
Gdyby filmik był poświęcony jednemu motocyklowi i to np podczas składania to byłoby to mistrzostwo, ale również wyszła fajna historia jednego dnia. Widać kilka ciekawych motorków w tym składaną również przez Yaro IFĘ :)
Osa m50 (1959)
Osa m52 (1965)
halcik1@o2.pl
Halcik
Moderator

Postprzez Karol » czwartek, 25 maja 2017, 22:32

Spotkała cie krytyka, sądzę że każdego kiedyś spotkała lub spotka. Rejestrując się na forum akceptujesz regulamin, i pierwszy krok to przedstawienie się a dopiero później zaglądanie w inne działy. Widziałem twoja Ose w momencie kupna i patrząc po filmiku, trochę się zmieniła przez ten okres. Chętnie obejrzymy foty z bliska :)
• Osa M52 x7 • SHL M11 x2 • Simson S51 • Komar Sztywniak •
• Auto do ślubu - Mercedes S500L W140 1994r JAPAN •
Karol

Postprzez Yaro » piątek, 26 maja 2017, 19:36

Krytykę trzeba po prostu przyjąć podobnie jak obowiązujące na forum zasady. Najpierw przedstawiamy się, a potem uczestniczymy w dyskusji. Jeżeli będziesz aktywnie uczestniczył w życiu forum to na pewno znajdziesz tu dobrych znajomych i uzyskasz wsparcie przy odbudowie swojej Osy. A filmik bardzo mi się podoba chociaż z ciekawością (w tym temacie ) przyjrzałbym się też Twojej Osie więc wrzuć parę fotek.
PS. IFA super. Mam nadzieję, że swoją też doprowadzę do stanu używalności chociaż koncepcję na jej odbudowę mam zupełnie inną niż ta pokazana na filmie.
Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502
Yaro
Moderator

Powrót do Wasze Osy