Witajcie Osiarze
Troszkę mnie tu nie było ale prace nad oską idą powoli do przodu przez okres nieobecności udało mi się niewiele zrobić ponieważ wysłałem większość elementów do galwanizerni gdzie obiecywali że wykonają tą usługę maksymalnie w 2 tygodnie, a już jest prawie miesiąc, no i wszystko stoi,ale sądzę że efekt będzie super. Oczywiście przed wysyłką do galwanizerni założyłem wszystkie elementy czy pasują do siebie i nie są pokrzywione

Założyłem wypolerowane bębny na koła osłonę łańcucha i wstępnie rozłożyłem instalacje elektryczną, założone są również nowe gumowe podkładki kokonu, puszkę akumulatora.Wszystko to jest robione śrubami z nierdzewki (szkoda tylko że brakuje niektórych śrub

).No i kolejny(największy) problem był z silnikiem,musiałem go rozbierać 2 razy.Przy pierwszym rozłożeniu wymieniłem: Kosz sprzęgłowy wraz z przynitowaną zębatką, zębatkę wypukła,tarcze sprzęgłowe, przekładki tarcz, sprężyna kopnika,półksiężyc startowy, zębatkę sprzęgłową i łańcuszek,komplet uszczelek i wiele innych części, po złożeniu silnika przyszedł czas na odpalenie silnika w imadle no i wielkie zaskoczenie bo silnik raz zazębiał raz nie i okazało się że wałek sprzęgłowy miał bicie i dlatego się nie zazębiał półksiężyc z zębatką. Ale wałek został wymieniony i silnik pracuje jak z fabryki. No ale pomimo tych przeszkód uśmiech na twarzy pojawił się jak założyłem pierwszy raz pięknie wylakierowany przedni błotnik. Jak tylko przyjadą drobiazgi z chromowni to zabieram się do dalszego składania owada.
A na deser otrzymałem od Pana Darka (dariolis) listwy progowe i listwę wokół siedzenie.Robota wykonana perfekcyjnie wszystko pasuje. Jeszcze raz dziękuje Panie Darku !!
A tutaj trzymajcie kilka fotek z małego postępu prac

Jak wam się podoba kolorek ?
Pozdrawiam
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.