podmieniłem zdjęcie powyżej teraz lepiej widać (i trochę więcej)
Odnośnie pierścionka tłoczka [5] to gdyby te wymiary były ok
średnica = 17,6
wysokość = 1,7
szerokość = 1,0
przekrój = R - uszczelniający prostokąt
zamek = prosty
powlekanie = brak
przy zamówieniu 4 sztuki trzeba zapłacić 30 pln netto/szt plus 21 przesyłka pobraniowa (przy 10szt 26 pln netto/szt) - info z tomringu
przeczytałem wątek
viewtopic.php?f=25&t=284&p=34267&hilit=amortyzatory#p34267 ale czuje lekki niedosyt więc jeszcze podążę
AMOR_3b.jpg
miseczka [21] - rozleciała się na 2 elementy (w drugim ok) - zostawić to tak?
tulejka [24] - muszę dorobić więc czy 8x14x32 taki wymiar jest ok na przód?
zaworek [7]; sprężynka [8]; podkładka dystansowa [9]; podkładka elastyczna [10] - tego jakoś nie widzę jest za to uszczelka gumowa zaznaczona "?" co tu jest nie tak?
uszczelka korpusu amortyzatora [15] nakrętka korpusu amortyzatora [16] - trochę żle to zaznaczyłem ale czy te elementy są rozbieralne czy trzeba sobie tą uszczelkę wydłubać?
pierścień zgarniający [17]; podkładka [18] - tych elementów brakuje, co w zamian?
rozumiem że nie ma za bardzo wyjścia i trzeba kupić taki zestaw (te gumki w środku to może jest pierścień zgarniający [17]?)
AMOR_3c.jpg
w wątku Mirka "Osa M52 3miasto"
zygzak napisał(a):Można kupić gotowe zestawy naprawcze,ale kiepskiej jakości,ja tą uszczelkę wyrzucam o wkładam oring 4X9 nc7 chyba.
MirekOsaM52Gdynia napisał(a): ... Oring 4x9 a nie 10x5 ? ...
Chociaż mowa o amortyzatorach starego typu, to chyba do nowego też podejdzie taki oring zamiast ...[17]?

Niby to groszowa sprawa ale może moglibyśmy zweryfikować te wymiary?
Jakieś inne patenty? Można coś pokombinować z simmeringami np 10x19x7 CORTECO 12012122B zamiast uszczelki [14]?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.