Dzienki za wasze wzbudzajace slowa

Projekt bedzie zakonczony, nie ma innego wyjscia.
Wal niestety jest krzywy, sprawdzalismy jego ruszanie. Takie troche laikowate pytanie: czy myslicie ze oprocz kola zamachowego, klina i walu jakies inne zespoly silnikowe tez mogly by uledz uszkodzenia? Nie wiem dla czego, ale od samego poczatku jak krecilem recznie kolem magnesowym bylo przy jednmy punkcie lekkie zatarcie o cewke. Cholera, ze ja wszesniej - przed startowaniem silnika nie wpadlem na ten pomysl ze cos tam nie jest ok.
Plan jest teraz taki: Ja zamieram zabrac Ose do Polski, do znajomego z ktorym razem zabral bym sie problemu. Dlatego chcialbym tez wszystkie czesci do znajomego zamowic, bo niestety nie bede mial wiecej niz 2-3 dni czasu na pobyt w Polsce.
Czyli myslicie ze nowy wal nie jest zbyt dobra opcia? Na allegro widzialem waly od Osy, moglbym kupic takiego i wyslac do tego zakladu, ale z drugiej strony nie wiem czy wzgledu na czas i utrudzenia nie jest lepszym rozwiazaniem kupic wal w debicy

Jedynie to co mozna zrobic jest zmiezenie starego i nowego walu i polozenia na wadze

A co do kola zamachowego: jest jedna aukcja na allegro, gdze gosc sprzedaje caly silnik ale rowniez tylko same magneto... Zobacze co z tego wyjdzie!
Niestety nie znalazlem jescze sklepu/aukci z klinami, mozecie mi wtym pomoc?
Dzienki i pozdr,
Paddi
Ps.: No coz, w jezykach opcych chyba jedna z pierwszych lekci jest nauka przeklenstw

- Osa M52 z 1965 r.
- Ducati Paul Smart 1000 z 2006 r.