Bardzo dziękuję za pomoc w ustaleniu rocznika - czyli wiem, że jest z końca produkcji.
Dziś po dokładniejszym obejrzeniu tego co do mnie pod tytułem Osa trafiło sporządziłem roboczą listę tego czego mi w niej brakuje, bądź też jest w takim stanie, że nie będzie się nadawać do odnowienia. Podsumowując - za dużo jest tej Osy by pozbyć się jako części, ale też jednocześnie nie tak mało brakuje jej do całości. Nie wiem finalnie jakie będą jej dalsze losy. Biłem się z myślami co z nią zrobić, bo w tym roku na jej złożenie bardzo ciężko będzie mi wygospodarować czas. Przyszły też już częściowo jest zajęty na samochody. Po prostu nie było tej Osy w planach - taka wpadka.
Koncepcja zatem jest taka by w ciągu najbliższego tygodnia kiedy mam chwile luzu rozparcelować wszystko na części do piaskowania / malowania proszkowego / przygotowania do lakierowania na mokro / cynkowania / chromowania / aquablastingu. Także zlecenie ogarnięcia wału i cylindra. Równolegle rozpocznę poszukiwania, zakup i gromadzenie wszystkich brakujących części. Plan jest zatem taki by uruchomić pewne prace wymagające czasu już teraz, a pod koniec tego roku czyli w grudniu wygospodarować czas na rozpoczęcie jej składania na gotowo. Czy się uda zobaczymy.
Na poniższej liście nie ma wyszczególnionych tylnych amortyzatorów - namierzyłem przypadkowo potrzebny komplet, więc materiał do ich renowacji będzie. Na liście braków pomimo, że je mam są: daszek tylnej lampy, ramka zewnętrzna reflektora i chromowana obudowa zasuwki klapki - części te są w tak kiepskim stanie, że ich ponowne pochromowanie może okazać się niemożliwe. Generalnie te wyżej wymienione jak i pozostałe części, których nazwy podkreśliłem to braki, które nie wiem gdzie zakupić - stąd prośba jeżeli macie sprawdzone źródła proszę o namiar. Do reszty części podejrzewam jakoś dotrę, ponieważ po wcześniejszych projektach jakieś wydeptane ścieżki już mam.
1. prawy podest,
2.
listwy podestów,
3. gumy podestów,
4. wieszaki podestów,
5. kedry,
5. manetki,
6.
nakrętka motylkowa kokonu,7.
ramka zewnętrzna reflektora,8. kontrolka zielona / czerwona,
9. przełącznik świateł,
10. kompletny układ wydechowy,
11. puszka akumulatora z opaską,
12. instalacja elektryczna,
13. komplet linek,
14.
daszek tylnej lampy,15. klosz tylnej lampy,
16.
szkło reflektora Zelmot,17. emblemat na przedni błotnik,
18. przedni chlapacz,
19.
listewka chromowana na przedni błotnik,20. zębatka tylnego koła,
21. komplet dętek,
22.
napis Osa na prawą osłonę,23. szklanki chromowane dolne,
24. tuleje wahaczy,
25. gąbka siedzenia,
26. pokrowiec siedzenia,
27. zamek kokonu,
28. zasuwka schowka,
29.
zamek schowka,30. przelotki linek,
31. gumy dźwigni hamulca i biegów,
32.
korek zbiornika paliwa, 33.
tabliczka znamionowa,34. odblask reflektora,
35. oprawka żarówki reflektora,
36. łańcuch napędowy,
37. złącze elektryczne kokonu,
38.
chromowana osłona zasuwki schowka,39. zestaw naprawczy licznika,
40. włącznik stop,
41. sygnał dźwiękowy Belma,
42. stacyjka,
43. kluczyk stacyjki Zelmot,
44.
grzebień błotnika lewy,Jeżeli Wasze wprawne oko wychwyci coś jeszcze czego brakuje a ja nie zauważyłem to będę wdzięczny za podpowiedź.

Osy M52, WFM-ki, WSK-ki, SHL-ki, Romety Polo, 50T1, Ogar, Pegaz, Komar 232, Sport, Motorynki, Kadet, Jawa 50, Yamaha TDM900, Ursus C-4011, Mercedesy 560SEC, W201 2.6 Interceptor, W201 2.6 Sportline, W201 2.0, W124 400E, 300E, 300CE, 260E, BMW E32 735i , Ford Sierra 2.0 Ghia, Audi A4 TDI x2