osa by glynu

Pochwalcie się Waszymi Osami

osa by glynu

Postprzez glynu » poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 20:17

wczorajszego pięknego dnia wybrałem się z kolegom Michałem na wycieczkę (bagatela ponad 200 km w jedną str) celem zakupu oski. oczywiście wcześniej wymierzyliśmy wnętrze samochodu względem katalogowych wymiarów oski.
wymontowaliśmy fotel pasażera, pół tylnej kanapy i "bobslejem" ruszyliśmy w drogę.
po drodze oczywiście nalewakowy na stacji wy...mał nas na kilka litrów wachy - kupię AK-47 tak przy okazji jakby ktos miał-, zjedlismy dobry oboadek i szczęśliwie dotarliśmy na miejsce.
właściciel oski P. Stanisław, wraz z synem byli bardzo pomocni przy pakowaniu samochodu, kawa, ciasto, rozmawialiśmy chyba z 2 godz...same spisanie umowy to była już tylko formalność... :-)
a wogóle to jak się to wszystko zaczeło...
od dawna myślałem o jakimś wehikule z poprzedniej epoki - zawsze kręciły mnie warszawy, ale jak zawsze jest więcej przeciwności niż byśmy chcięli i mogli zniesc...
niedawno rozmawiałem z kol. Michałem, poruszył temat kładów, fajna sprawa, tylko u nas nie ma gdzie sie tym poruszać...
ta rozmowa mnie natchnęła do działania...osy zawsze mi się podobały wiec nalezalo znalezc tylko odpowiednia sztuke...
w ruch poszedł uncle googl, alledrogo, gumowedrzewo, miałem jeszcze zakupić ofertke. zastanawiałem się nad 3 oskami jakie udało mi się wynależć, aż tu w piątek wieczorkiem dzwoni telefon.
rachu ciachu, fotki mailem, cena przystepna, w sobote rozmowa z kol. Michałem i niedzielka w drodze :-)
teraz garaż stał się mniejszy (samochód bedzie sie musiał chyba pod chmurke wyprowadzić:-) ) ale mam swojego OWADA :-]
kol. Michał zadeklarował aktywną pomoc przy renowacji, mamy plan polatać od wiosny (mam nadzieję ze tej 2010...)
po październiku (termin obrony mgr) trza zakasać rękawy i do dzieła...
a Pan Michał już o junaku mysli... :-)
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
M-52 1965 r.
glynu

Re: osa by glynu

Postprzez marso » poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 20:44

No witaj w naszym coraz większym roju!
Widzę, że ładną Oskę trafiłeś kolego, może jeszcze na chodzie...
Życzę Ci dużo cierpliwości i powodzenia przy restaurowaniu owada!
I jak to mówią byle do wiosny ( skoro na wiosnę chcesz nią wylecieć)
3mam kciuki!
OsaM52 63,64r.
marso

Postprzez Osiara » wtorek, 11 sierpnia 2009, 07:58

Witam w naszym roju.
Gratuluje nabytku, życzę powodzenia na obronie.
Mam nadzieję że będziemy mogli asekurować na bieżąco przy remoncie
i zobaczymy się w przyszłym sezonie.
Pozdrawiam
Osiara

Postprzez nosmohT » wtorek, 11 sierpnia 2009, 09:22

witaj ! no stan osy naprawde nie jest zly, na wiosne jak popracujesz to wyjedziesz, no iwidze ze nawet ksiazka od osy sie uchowala no to tez juz wedlug mnie nie czesty okaz, wczoraj na allegro poszla za okolo 100 zl, Pozdrawiam i wytrwania w remoncie ;)
Osa m52, wsk 175 Kobuz, wsk 125 m06b3 84 r, shl 175 66 r, Jawa 250 58r, Gaz 67b(czapajew), Gaz 69 A, Gaz 69 M, i pare innych sztuk GG - 7185505
nosmohT

Postprzez szczawik78 » wtorek, 11 sierpnia 2009, 09:48

Witaj bardzo fajna ta twoja osa najważniejsze że kompletna pozdrawiam
szczawik78

Postprzez glynu » wtorek, 11 sierpnia 2009, 18:07

heja :-)
nie myslalem ze wzbudzi zainteresowanie, w koncu na forum sa juz latające, albo w zawansowanym stanie renowacji...
po radę pewnie będę się zwracał jak dojdę do odnawiania silnika :-)
pozdro
M-52 1965 r.
glynu

Powrót do Wasze Osy