Mój kolejny zakup

Pochwalcie się Waszymi Osami

Mój kolejny zakup

Postprzez picek » czwartek, 1 lipca 2010, 07:40

Chce się pochwalić kolejną OSĄ- kupioną ostatnio na allegro wraz z drugą w częściach.
OSY jeszcze nie odpalałem, ale powinna jeździć . Myślę że w sierpniu nadejdzie chwila na popracowanie przy osie i uruchomienie po pięciu latach stania.

Obrazek
Obrazek
Narazie rzuciło mi się w oczy inne mocowanie kierownicy- ale jak coś dostrzeżecie to dajcie znać. Ta osa ze zdjęć ma nume ramy 16tyś i jest z 65roku.
Druga ma numer coś ponad 600 i jest z 63 roku.
picek

Re: Mój kolejny zakup

Postprzez misiek » czwartek, 1 lipca 2010, 20:27

gratuluje kolego zakupu i zycze jak najszybszego odpalenia owada & ewentualnie remonciku. :)

pozdro
Wfm OSA m52 1965 r
misiek

Postprzez bitels » czwartek, 1 lipca 2010, 21:19

W niedziele pooglądam :D
M 52 + Kilka innych polskich motocykli i motorowerów.
bitels

Postprzez picek » czwartek, 1 lipca 2010, 21:32

Teraz nastąpi próba odpalenia osy i jeśli tylko da się na niej jeździć zacznę namawiać żonę by spróbowała nauczyć się na niej jeździć.
A w zimie będzie remontowana mechanicznie, a blacharsko drugie nadwozie będę chciał zrobić we wrześniu ( tylko muszę kolorystykę osy otrzymać od żony).
Prawdopodobnie gdzieś zaginęła oryginalna kierownica bo druga Osa nie ma jej wcale- ale opony wyglądają na mało jeżdżone.
picek

Postprzez picek » piątek, 21 stycznia 2011, 13:30

Próba odpalenia OSY niestety nie odbyła się.
Jednak przyszła zima i czas remontu nadszedł.
Rozbiórka motocykla szła gładko, poza podestami i listwami aluminiowymi.
To co można było wypiaskować zostało wypiaskowane i pomalowane na czarny proszkowy lakier. To co było w ocynku zostało ocynkowane.
Kolor elementów zewnętrznych został wybrany przez moją żonę i wszystko już jest umalowane.
Teraz składanie pozostało i kompletowanie brakujących elementów. Z tym tylko że moja żona powiedziała że jeśli ona nie będzie jej skręcała to i nie chce na niej jeździć, tak więc wieczorami wspólnie z żoną siedzimy nad OSĄ.
picek

Postprzez bitels » piątek, 21 stycznia 2011, 17:27

To masz dobrze z ta Ulą :D
Moja jak tylko przyjdzie do garażu i sztachnie się spalinami z dewasta ,którym się dogrzewam i poczuje zapachy smaru i paliwa zaraz ma mdłości i ucieka szybciej jak przyszła. ;)
M 52 + Kilka innych polskich motocykli i motorowerów.
bitels

Powrót do Wasze Osy