przez TopylloPiotr » czwartek, 6 czerwca 2019, 11:30
Kolejne graty 350 Komuś swoją ose zezłomował a koła wstawił do wózka Te są w super stanie a moje zczochrane wiec podmienie Problem osiek , dekielka i wsadu do bębnów też się rozwiązał
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Iż49/Iż56/Panonia/WFM 06 s34/wsk Kos i kilka innych /3x Shl m11/3x komar .....OSA m53 z 63r
przez pawelek » poniedziałek, 17 czerwca 2019, 09:41
Jeżeli mogę coś podpowiedzieć to myślę, że podejmując temat dorabiania szpilek do bębna bezwzględnie trzeba zwrócić uwagę na jakość materiału, z którego będą dorabiane szpilki. Musi być to materiał o określonej wytrzymałości. Każdy tokarz takie dorobi, ale ważne jest to aby nie były dorobione z byle jakiego pręta 14 czy 16. Taka trochę może naiwna uwaga, ale ważne by o tym nie zapomnieć. Nawet dorobione z byle czego szpilki będą tak samo wyglądały jak oryginał, ale ich wytrzymałość i przede wszystkim wpływ na bezpieczeństwo już niekoniecznie będzie zagwarantowane. Łatwo sobie wyobrazić co się stanie, gdy podczas jazdy poobcina nam szpilki zrobione z badziewia. Proponuję rozwagę i ostrożność. Pozdrawiam Paweł.
Nie musimy znać każdej twojej ceny. Nie na tym to polega ani to nie imponuje ani nie przeszkadza. Tak tylko mowie gratuluję że coraz więcej zdobywasz Ale ciegno zmiany biegów do m50 raczej
• Osa M52 x7 • SHL M11 x2 • Simson S51 • Komar Sztywniak • • Auto do ślubu - Mercedes S500L W140 1994r JAPAN •
Mi to też lata .... Tylko pokazuję że można tanio coś znaleść ale ok Zemną jak z dzieckiem Raz opierdziel zbierze wiecej na ten temat z rodzicami nie gada ....
Co do ciegna Czym to się różni? Sam prent to bankowo nie ten a te dzwignie i uchwyt w krztałcie U To nie to ???
Iż49/Iż56/Panonia/WFM 06 s34/wsk Kos i kilka innych /3x Shl m11/3x komar .....OSA m53 z 63r