Bryan napisał(a):no ciekawie ciekawie, ale jak pisali przedmówcy bardzo podejrzliwie patrzył bym na ten zbieg okoliczności... silników wychodziło znacznie więcej niż samych skuterów więc nawet pierwsze egzemplarze os miały już wyższy nr silnika niż ramy tak więc trudno by było doprowadzić do sytuacji takiej jak u Ciebie. Niemniej ciekawy egzemplarz byle wrócił na drogę !!
Zbieram dane z tabliczek od lat i nie przesądzałbym, że "trudno byłoby doprowadzić do takiej sytuacji". Nie przejrzałem całych swoich zasobów, bo większość jest nieskatalogowana i musiałbym znaleźć więcej czasu, ale luknąłem tylko w to, co już kiedyś spisywałem do naszej bazy. Oczywiście skupiłem się wokół numerów zbliżonych do odnośnych. Mam dowody, że do ramy o nrze 14.713 założony był silnik z nrem 14.907, ale np. do ramy 14.835 silnik 14.714. Zgodzę się, że silników mogło być wyprodukowanych więcej, niż ram, ale kwestia "parowania" zależała pewnie od wielu czynników, w tym i przypadkowość mogła mieć znaczenie. IMHO hipotetycznie zgodność taka, jak u Dadiego była prawdopodobna.