M-52 1963r

Pochwalcie się Waszymi Osami

M-52 1963r

Postprzez koobek » środa, 3 kwietnia 2013, 13:30

Witam forumowiczów, jako nowy użytkownik forum pragnąłbym podzielić się z Wami i moim owadem. Posiadam ją od dobrych 10 lat (zakupił ją mój ojciec, wyremontował mój dziadek, jak i wiele innych zresztą), szkoda, że nie mam zdjęcia ale wierzcie przyszła w 3 skrzyniach w stanie gorzej niż opłakanym. Przejąłem ją po kilku latach stania w warsztacie i postanowiłem ją troszkę odświeżyć, jak to z oldtimerami bywa, co sezon wymagają przygotowania i tak też się działo ostatnimi laty, w tym jednak roku postanowiliśmy ją troszkę gruntowniej przygotować. Przeedni błotnik i kokon poszły do malowania, zapłon przerobiony na akumulatorowy, nominalny, oryginalny cylinder, tłok niestety zamiennik, ogólnie silnik całkowicie rozebrany i złożony od nowa, ponowne malowanie ramy, co do zapłonu polecam, iskra dużo silniejsza motor lepiej, pewniej pali, ładowanie akumulatora poprawiło się, światło przednie z cewki. Wrzucam 2 zdjęcia, następnym razem postaram zrobić więcej i jak tylko nadarzy się okazja wyjechać nią na drogę i przetestować :) Obrazek Obrazek
Wfm Osa M-52
Jawa 175
Wsk 175
Dniepr 750
koobek

Re: M-52 1963r

Postprzez marso » środa, 3 kwietnia 2013, 15:34

No i miło, że nas odnalazłeś ( swoją drogą może zdradzisz jak tu trafiłeś ? ) witaj w naszym roju.Oskę masz z roku...?
Może podasz lub cykniesz fotkę tabliczki znamionowej do naszej listy?
Już z góry mogę Ci polecić dywaniki od naszego forumowego Kolegi Mareckiego, bo widzę, że masz coś tam ale nie to...
Pokaż nam swą lokalizację no i zachęcamy do aktywności i jeśli masz lub znajdziesz jakieś stare zdjęcia ( nie koniecznie swojej Oski ) to śmiało przysyłaj.
Hey.
OsaM52 63,64r.
marso

Postprzez koobek » środa, 3 kwietnia 2013, 15:50

Osa jest z 1963, co do tabliczki mogą być pewne problemy :) w sumie to chyba przez przypadek tutaj trafiłem, szukałem czegoś i przypadkowo tutaj trafiłem. Wiem wiem, brakuje kilku detali aczkolwiek w tym momencie zostałem całkowicie spłukany z funduszy, tak to już u nas jest, student raczej jest biedny :) złożę do kupy całość, przywiozę od lakiernika elementy, słońce wyjdzie to wrzucę fotki, szkoda tylko, że nie mam żadnych zdjęć sprzed dziesięciu lat aby pokazać w jakim stanie była.
Wfm Osa M-52
Jawa 175
Wsk 175
Dniepr 750
koobek

Postprzez marso » środa, 3 kwietnia 2013, 19:01

OK.
Jeśli nie masz zdjęć sprzed lat to pytaj znajomych, kolegów rodzinę może ktoś coś znajdzie niekoniecznie musi być Twoja Osa do naszej galerii chętnie wrzucimy każde zdjęcie z Osą z lat minionych wiadomo...
A skoro trafiłeś tu przypadkowo to zaglądaj już tu może nie przypadkowo co?
Pozdrowionka dużo słońca, kasy i czekamy za fotkami Twojej piękności.
Hey.
OsaM52 63,64r.
marso

Postprzez arthek » piątek, 5 kwietnia 2013, 14:41

Witam , witamy .
Fajnie ,że dołaczyłes do Nas.

pozdrrrrr :mrgreen:
Osa M52 -65r, M52-63 r
arthek

Powrót do Wasze Osy